In oktober 2018 kwam ik in Apeldoorn bij Richard en Jeannette thuis om de uitvaart van Richard te bespreken, hij gaf aan waarschijnlijk nog maar een paar maanden te mogen leven.
Als je 57 bent had je uiteraard een ander toekomstperspectief voor ogen, maar hoe Richard en Jeannette met zijn ziekte en de naderende dood omgingen was voor mij enorm bijzonder.
Hij vertelde mij dat hij een boek had geschreven vanaf het moment dat hij ziek werd genaamd “Sodemieter toch op met de dood”.

Zo schrijft hij in zijn boek: “ Je wordt geboren, je gaat dood en in de tussenliggende tijd leef je je leven, en ik ben niet bij machte dit natuurlijke proces te veranderen en accepteer mijn lot ” .

Het was duidelijk in ons gesprek merkbaar dat hij op deze manier in het leven stond.

Vol bewondering en respect verliet ik na het gesprek het huis en het hield me bezig. Ik besloot zijn boek te bestellen, in één avond heb ik het boek uitgelezen.
Het is waardevol om te lezen hoe nuchter hij met zijn ziekte is omgegaan en tot het laatst heeft gevochten, een voorbeeld voor velen in zijn situatie, en hij wilde dit met anderen delen.

Helaas heeft hij de strijd niet kunnen winnen en is Richard op 29 maart jl. in het bijzijn van zijn lieve vrouw Jeannette rustig ingeslapen.

Lieve groet, Norma

Het boek Sodemieter toch op met de dood is voor €19,95 te bestellen via zijn vrouw: jeannette.thannhauser@hotmail.com