uitvaartverzorging arnhem velp apeldoorn

Een tastbare herinnering aan uw dierbare

Het assortiment van Kramer omvat meerdere asbestemmingen van diverse materialen zoals: -messing, aluminium, RVS, lavasteen, keramiek, marmer, hout, glas, biologisch afbreekbaar, polyresin, natuursteen, edelsteen en papier.

Urnen die u buiten kunt plaatsen, zijn veelal gemaakt van natuursteen of metaal vanwege de bestendigheid tegen weersinvloeden. Voor een plaatsing binnenshuis zijn de urnen gemaakt van metaal, hout, keramiek, messing of glas. Keepsakes zijn kleine, handzame urnen die u altijd bij u kunt dragen.

Een Bio-urn heeft de eigenschap dat de as van de overleden persoon langzaam vrijkomt wanneer de urn wordt begraven of te water wordt gelaten. Deze urn is vaak gemaakt van plantenresten, zand of gelatine en zal verteren in de grond of oplossen in het water.

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijkheid en de wedergeboorte. Hetzelfde vindt plaats bij het overlijden van een dierbare; er wordt afscheid genomen van het menselijk lichaam en mooie herinneringen worden geboren. Vanuit deze visie is er niks toepasselijker om iemand te blijven herdenken dan een vlinder waarin een gedeelte van de as bewaard wordt.
De vlinders worden gemaakt van hoogwaardig berkenhout. Het lijfje is voorzien van een klein reservoir (4 ml) waarin een beetje van de as bewaard kan worden.

Naast genoemde voorbeelden zijn er nog talloze andere mogelijkheden zoals urnen met een waxinelichthouder of houten photobox-urnen. In ons rouwcentrum te Arnhem aan de Weg langs de Begraafplaatsen 3 hebben wij een een kleine collectie schitterende, handgemaakte, keramische urnen voor de directe verkoop. U bent hiervoor van harte welkom om deze vrijblijvend te bekijken. Laat ons weten wat u zoekt, zodat wij u kunnen helpen met het vinden van de juiste asbestemming.

Voorbeeld urnen