Agenda

Zaterdag 25 mei 2019 

“Weekend van de begraafplaats” op de begraafplaats Soerenseweg bij ons rouwcentrum in Apeldoorn

Kom naar onze rondleiding en wij vertellen er u alles over.

De gratis rondleiding begint om 19.00 uur. Wij ontvangen u graag met een kopje koffie of thee.

Woensdag 6 november 2019

Licht geven aan Herinneringen

Iedereen krijgt te maken met de dood van een geliefd mens. Een dierbaar mens te moeten missen, laat ons beseffen dat we diens leven gedeeld en liefgehad hebben. Na de eerste scherpe rouw kunnen we voelen en zien welke onuitwisbare herinneringen dat leven aan ons heeft nagelaten.

Licht op Herinnering is bedoeld voor iedereen die overleden geliefden, familie of vrienden  op persoonlijke wijze wil gedenken. Ook als deze niet op de Soerenseweg begraven liggen of elders verstrooid zijn.

Zij leven voort in wat zij achterlieten. Iedere eerste woensdag van november vindt deze herdenkingsavond plaats op de begraafplaats aan de Soerenseweg in Apeldoorn.

Vrijdag … december 2019

Lichtjesavond 2019 op begraafplaats Moscowa te Arnhem.
Jaarlijks vindt op Begraafplaats Moscowa, Waterbergseweg 18 tussen 18.00 en 19.30 uur de Lichtjesavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door Uitvaartverzorging Kramer, DELA, Moscowa en de Eusebiusparochie.
Met de Lichtjesavond willen we mensen helpen herinneringen levend te houden. Door de gelegenheid te bieden samen te gedenken, zo aan het einde van het jaar, hopen wij met onze Lichtjesavond troost te bieden. We organiseren deze avond nu jaarlijks, omdat we merken dat het aan een behoefte voldoet. De Lichtjesavond is, ondanks het gemis en verdriet, een hele warme avond.

Tijdens de Lichtjesavond is iedereen welkom om dierbare(n) te herdenken. Het gedenkpark wordt sfeervol verlicht met kaarsen en fakkels. Nabestaanden ontvangen bij aankomst een kaarsje en kunnen een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers verzorgen sfeervolle muziek. Voor een drankje wordt gezorgd en ook aan kinderen is gedacht.

Elke 2e zondag in december

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. www.wereldlichtjesdag.nl

 

Agenda