De laatste momenten met uw dierbare …

De laatste momenten met een dierbare zijn heel waardevol. Voordat u echt afscheid neemt, is er meestal nog een periode waarin de overledene opgebaard ligt. Deze periode kan een belangrijke rol spelen in de rouwverwerking. Het opbaren kan op verschillende plaatsen. Samen met u maken we een keuze uit:

Rouwcentrum

Vaak willen veel mensen gebruik maken van de gelegenheid om afscheid te nemen. Onze uitvaartcentra en aula’s zijn sfeervol en intiem, maar volledig ingericht om grote groepen belangstellenden te ontvangen. Rouwcentrum Arnhem | Rouwcentrum Velp | Rouwcentrum Westervoort | Afscheidshuys Apeldoorn

Thuis

Het is in steeds meer gevallen mogelijk om een dierbare thuis op te baren. Bijvoorbeeld door het toepassen van een lichte balseming. Wilt u dit niet, dan nemen we in de woning maatregelen om de overledene te koelen. Houdt u er wel rekening mee dat een woning niet altijd voldoende ruimte biedt om veel belangstellenden te ontvangen.

Combinatie

U kunt ook kiezen voor een combinatie van bovenstaande mogelijkheden. De eerste dagen kunt u thuis afscheid nemen en daags voor de uitvaart vindt het grote afscheidsbezoek plaats in een van onze rouwcentra.

Ons advies, uw keuze

Bij de keuze voor de locatie spelen persoonlijke gevoelens van de nabestaanden een grote rol. Ook houdt u natuurlijk rekening met de wensen van de overledene, voor zover die bekend zijn. De uitvaartverzorger helpt u graag bij uw keuze. Hij of zij denkt mee en adviseert op basis van de persoonlijke wensen en omstandigheden van de overledene en de nabestaanden.

Een condoleance of afscheidsbijeenkomst op een bij u passende locatie.

Een condoleance of afscheidsbijeenkomst is het laatste stukje van de uitvaart, maar daardoor niet minder belangrijk.

Kist of Wade

Bij het opbaren van een overledene denken de meeste mensen direct aan een kist. Opbaren in een kist is dan ook de meest gangbare manier van opbaren in Nederland. Maar er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden om een overledene op te baren; bijvoorbeeld in een katoenen wikkeldoek of lijkwade van zacht vilt. Klik hier voor meer informatie of Kist of Wade.