Persoonlijke invulling van die laatste momenten

De laatste momenten met een dierbare zijn heel waardevol. Voordat u echt afscheid neemt, is er meestal nog een periode waarin de overledene opgebaard ligt.  Deze periode tussen overlijden en de uitvaart speelt een belangrijke rol in de rouwverwerking. De rouwcentra van ons zijn volledig ingericht om in kleine kring en in een warme sfeer die laatste dagen te beleven. De huiselijke familiekamers bieden nabestaanden de mogelijkheid om in alle rust en op hun eigen manier afscheid te nemen. Vanuit onze rouwcentra kunnen wij de complete uitvaart, of dat nu een begrafenis of een crematie is, verzorgen.

Ook andere uitvaartondernemingen kunnen gebruik maken van onze rouwcentra voor een opbaring of condoleance.

Wij begeleiden u
bij rouwbezoek(en)

Thuis

Het is in steeds meer gevallen mogelijk om een dierbare thuis op te baren. Bijvoorbeeld door het toepassen van een lichte balseming. Wilt u dit niet, dan nemen we in de woning maatregelen om de overledene te koelen. De overledene kan opgebaard worden in een kist of op bed. Houdt u er wel rekening mee dat een woning niet altijd voldoende ruimte biedt om veel belangstellenden te ontvangen.

Rouwcentrum

Vaak willen veel mensen gebruik maken van de gelegenheid om afscheid te nemen. Onze uitvaartcentra en aula’s zijn sfeervol en intiem, maar volledig ingericht om grote groepen belangstellenden te ontvangen. Wij hebben alle voorzieningen om het lichaam van de overledene in goede staat te houden. Daardoor kan er tot op het laatste moment afscheid worden genomen.

Combinatie

U kunt ook kiezen voor een combinatie van thuis èn rouwcentrum. De eerste dagen kunt u thuis afscheid nemen en daags voor de uitvaart vindt het grote afscheidsbezoek plaats in een van onze rouwcentra.

Ons advies

Bij de keuze voor de locatie spelen persoonlijke gevoelens van de nabestaanden een grote rol. Ook houdt u natuurlijk rekening met de wensen van de overledene, voor zover die bekend zijn. De uitvaartverzorger helpt u graag bij uw keuze. Hij of zij denkt mee en adviseert op basis van de persoonlijke wensen en omstandigheden van de overledene en de nabestaanden. Wij kunnen de complete uitvaart verzorgen, ongeacht voor welk rouwcentrum of andere locatie u kiest.

Rouwcentrum Arnhem

Rouwcentrum Arnhem

Rouwcentrum Arnhem, gebouwd in 1997, ligt aan de rand van Arnhem Noord en is het beste bereikbaar via de Apeldoornseweg. Dit warme, sfeervolle rouwcentrum biedt ruimte voor een persoonlijke afscheidsdienst (65 zitplaatsen) met sprekers. Ook voor een condoleancebijeenkomst na afloop van de uitvaart (maximaal 80 personen) kunt u terecht in ons rouwcentrum. Hier, of op iedere andere gewenste locatie, kunnen wij complete catering naar wens verzorgen.

Meer over rouwcentrum Arnhem

Rouwcentrum Velp

Rouwcentrum Velp

Rouwcentrum Velp is gevestigd in een monumentaal gebouw uit omstreeks 1900 en heeft een warme, huiselijke uitstraling. In dit sfeervolle herenhuis kunt u in alle rust afscheid nemen van uw dierbare en/of een condoleancebezoek houden. Bij ieder bezoek staat er koffie, thee, fris en indien gewenst ook wijn en bier, voor u klaar. Tijdens het bezoek kunt u zelf meegebrachte cd’s afspelen. Uw dierbare ligt opgebaard in een afzonderlijke ruimte.

Meer over rouwcentrum Velp

Rouwcentrum Westervoort

Ons rouwcentrum in Westervoort heeft, na diverse verbouwingen, de uitstraling gekregen van een pand uit 1900. De buitenzijde van ons rouwcentrum in Velp heeft hiervoor als voorbeeld gediend. Van binnen heeft het rouwcentrum een warme, sfeervolle uitstraling. Op het buffet staat koffie, thee en koekjes voor de bezoekers klaar. Indien gewenst kunnen wij ook wijn en bier verzorgen.

Meer over rouwcentrum Westervoort.

Afscheidshuys Apeldoorn

Afscheidshuys Apeldoorn is gevestigd in een karakteristiek pand uit 1896. Het pand in neorenaissance stijl is ontworpen door de architect J.A. Wijn. Eind 2013 is de voormalig beheerderswoning grondig verbouwd tot Afscheidshuys, maar de klassieke, warme sfeer is bewaard gebleven.

Meer over afscheidshuys Apeldoorn