Een omarming met bloemen.

Afgelopen weekend had ik afgesproken met kunstenares Jantine Kraaijveld, de ontwerpster van de bloemenband. Een mooie kleurrijke vrouw ontving mij in haar naaiatelier. Een geweldig ruimte met allerlei stofjes en spulletjes, ik hou ervan. Ze liet mij haar tassen, jurken, kinderkostuums maar ook de bloemenband zien. Want daar kwam ik tenslotte voor. Toen Jantine de kastdeur wilde sluiten omdat ze het met deur open te rommelig vond, viel mijn oog op een prachtige gebloemde bloemenband.

Deze was nog niet officieel in productie genomen maar ik vond deze zo mooi dat ik ook dit model graag wilde meenemen. Dat mocht maar dan moest ik even wachten omdat de band nog niet helemaal klaar was.

Gezellig kletsend met een kopje thee heb ik gewacht terwijl Jantine nog even achter de naaimachine plaats nam en het indrukwekkende verhaal over het ontstaan van de bloemenband vertelde.
Het was een bijzondere ontmoeting met Jantine.

Lieve groet Marlies

 

De bloemenband

Steeds vaker wordt er gekozen voor losse bloemen in plaats van een rouwstuk. Deze kunnen tijdens de rouwbezoeken en uitvaartplechtigheden verzameld worden in vazen of los op de kist worden gelegd. Jantine heeft een prachtig alternatief bedacht. Een bloemenband die je om de kist kunt binden. De band is voorzien van ongeveer 200 lussen in diverse maten zodat er voor ieder bloemsoort wel een lusje is.

“Op de dag van de uitvaart is de kist omarmt met bloemen”.
Een prachtig liefdevol ontwerp van Jantine.