Afgelopen week hadden we een uitvaartplechtigheid in Burgers’ Zoo.

Dit is waarschijnlijk niet de eerste locatie waaraan u denkt om een plechtigheid te laten plaatsvinden. Vaak vindt deze plaats in de aula van een crematorium of begraafplaats. Soms zijn er situaties dat deze ruimte niet kan voldoen aan de wensen van nabestaanden.

Als de dag van de uitvaart een blijvende herinnering moet worden voor alle genodigden en een beleving in de goede zin van het woord, dan ga je zoeken naar alternatieven.

Hoeveel genodigden verwacht men? Zijn er specifieke locaties waar herinneringen aan zijn verbonden? Wat is het budget? etc.
Afgelopen week kwamen wij uit in het Safari meeting Centre van Burgers’ Zoo te Arnhem.

Het Auditorium is de zaal waar de plechtigheid plaats vindt. Er is ruimte voor 450 personen. De zaal kan ook worden verkleind voor maximaal 230 personen met behulp van flexibele banieren. Vanuit elke stoel in de oplopende theaterzaal hebben de genodigden een goed zicht op het podium.

De unieke Afrikaanse sfeer van het Auditorium wordt versterkt door duizenden gnoes (afbeeldingen) die een kolkende rivier oversteken. Daarnaast zorgen de moderne audiovisuele apparatuur en professionele technische ondersteuning voor een even indrukwekkende als vlekkeloze presentatie.

Direct grenzend aan het Auditorium ligt de Foyer, waar u gemakkelijk ruim 550 personen tegelijkertijd kunt ontvangen.

De naaste familie gaat voorafgaand aan de plechtigheid naar de Kilimanjaro Lodge. Met een uitzicht naar de giraffen kunnen zij zich voorbereiden op de plechtigheid.

Er is een speciale toegang gecreëerd voor de genodigden in Burgers’ Zoo en middels subtiele aanwijzingsbordjes wordt de route via de Bush naar het Safari Meeting Centre duidelijk gemaakt.