Het is belangrijk om het afscheid zorgvuldig voor te bereiden.

Herinneringen delen, je verdriet uiten, in woord, muziek en met mooie foto’s, bijvoorbeeld op een beamer. Samen kaarsen aansteken; een kleinkind dat een gedicht voorleest; dierbare voorwerpen meegeven in de kist; het oplaten van duiven of ballonnen of het strooien van bloemblaadjes. Afscheid nemen kun je maar een keer en dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de uitvaart een warme mooie herinnering achterlaat. Mocht u hierbij hulp nodig hebben, dan kunnen de medewerkers van Uitvaartverzorging Kramer bv u volledig begeleiden.

Vervoer 

Uitvaartverzorging Kramer beschikt over een schitterend wagenpark van klassieke Daimler rouwauto’s en volgauto’s. Maar ook voor de ‘laatste rit’ kunt u kiezen voor een hele persoonlijke invulling. Tevens is er een Chevrolet beschikbaar die u indien gewenst zelf mag rijden. Uw uitvaartleider helpt u graag bij de keuze uit de diverse soorten rouwvervoer.

Meer over vervoer

Beeld of geluid van de uitvaart

leg uw herinneringen vast op beeld of geluid

Bruidsparen krijgen vaak maar de helft van hun trouwdag mee. Bij een uitvaart van een dierbare is dat net zo. Veel nabestaanden hebben het de periode voorafgaand aan de uitvaart zo druk gehad, dat ze nog vol zitten met stress en emoties.
De dag zelf beleven ze in een roes. En dat is jammer, want een mooie afscheidsplechtigheid kan juist troost geven in de verwerking van het verlies.

Catering

Wilt u een geheel verzorgde aangeklede condoleance, dan kunnen wij dit uiteraard voor u regelen in onze warme en sfeervolle ambiance.

U heeft het voordeel dat u rustig na kunt praten en er is geen tijdsdruk.

Wij hebben diverse arrangementen voor u samengesteld. Uiteraard is het ook mogelijk om uw eigen speciale wensen in overleg in te passen. Wij zullen u graag ten dienste zijn bij uw keuze.

Sprekers

De toespraken van familie, vrienden of collegae vormen een heel belangrijk onderdeel van een uitvaart. Anekdotes worden verteld, herinneringen opgehaald en verdriet gedeeld. Deze laatste woorden geven een uitvaart een zeer persoonlijke invulling maar kunnen ook erg emotioneel zijn. Twijfelt u of u uw verhaal wel kunt vertellen, dan kunt u altijd de tekst op papier zetten. Als het niet lukt, kunt u altijd een naaste of de uitvaartverzorger vragen het van u over te nemen.

Meer over sprekers

Muziek bij een uitvaart

Niet is persoonlijker dan de muziekkeuze bij een uitvaart. Muziek bij een uitvaart is dan ook van alle tijden. Nederland staat voor oudsher onder invloed van christelijke kerktradities. Protestantse uitvaarten kenden daarbij vaak een wat zwaarder muziekaccent dan katholieke diensten. Sinds de opkomt van radio en televisie, is de muziekkeuze steeds meer verschoven van religieus getinte muziek naar populaire muziek.

Meer over muziek bij een uitvaart