Muziek maakt het afscheid persoonlijk

Niets is persoonlijker dan de muziekkeuze bij een uitvaart. Muziek bij een uitvaart is dan ook van alle tijden. Nederland staat van oudsher onder invloed van christelijke kerktradities. Protestantse uitvaarten kenden daarbij vaak een wat zwaarder muziekaccent dan katholieke diensten. Sinds de komst van radio en televisie, is de muziekkeuze steeds meer verschoven van religieus getinte muziek naar populaire muziek. Ook de invloed van andere culturen en levensstijlen zorgt voor een vrijere invulling van uitvaarten en een gevarieerde keuze in uitvaartmuziek. U kunt muziek van een cd draaien, maar ook live muziek laten spelen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Trends in muziek keuze

In de muziekkeuze zijn duidelijke trends waar te nemen. Op dit moment is Time to Say Goodbye van Andrea Bocelli & Sarah Brightman het meest gedraaide nummer op uitvaarten. Ook November Rain van Guns ‘n Roses, Tears in heaven van Eric Clapton, Who wants to live forever van Queen en Heroes van David Bowie zijn populair. De laatste tijd wordt vaak gekozen voor composities van dance dj’s. Een blijvend populaire categorie is de Nederlandstalige muziek. Denk hierbij aan nummers van Marco Borsato, Rob de Nijs en ook nog steeds Mieke Telkamp.

Live muziek voor nog meer impact

Muziek geeft, misschien wel meer dan wat dan ook, weer wie iemand is of was. Hield uw dierbare van Celine Dion of juist van Andre Hazes? Was vader een Bach-liefhebber of juist een verstokte Led Zeppelin-fan?

Muziekkeuze is heel persoonlijk. Muziek roept herinneringen op, maakt vrolijk of juist melancholiek. Live muziek versterkt die emoties nog meer. De klanken van een strijkorkest, violist of operazangeres in een intieme ruimte komen direct binnen in de ziel. Een mooier eerbetoon aan uw overleden dierbare is bijna niet voor te stellen.

Natuurlijk kunt u zelf een of meerdere artiesten of muzikanten boeken, maar onze uitvaartleiders helpen u ook graag bij uw keuze voor een muzikale omlijsting voor, tijdens of na de uitvaart. Van doedelzakspelers tot pianisten, een tangotrio of een compleet gospelkoor; bijna alles is mogelijk om van de uitvaart een uniek, persoonlijk afscheid te maken.

U kunt ook kijken op onze Pinterest pagina, daar hebben wij diverse populaire en klassieke muziekstukken verzameld