In 2007 is mijn zus Fia plotseling op 44-jarige leeftijd overleden. Na het overlijden heeft mijn moeder de sieraden van mijn zus verdeeld. Ik kreeg twee prachtige schakelarmbandjes met drie kleuren goud.
Twee jaar geleden verloor ik een armbandje. Direct het andere armbandje op slijtage laten checken door de goudsmid. De reparatiekosten bleken hoger dan de waarde van de armband dus wat nu? Weggelegd en daar is het blijven liggen tot februari dit jaar.

Ik had voor mijn verjaardag een cadeaubon gekregen voor een workshop goudsmeden. Vijf lessen en zelf weten wat je gaat ging maken. Dus ik met het armbandje van mijn zus ernaar toe.

Ik ontmoette Iris van Slagmaat – Hasewinkel van Memoiris.nl.
Iris is als goudsmid o.a. gespecialiseerd in het maken van gedenksieraden. Haar naam kwam ik i.v.m. mijn werk bij Uitvaartverzorging Kramer regelmatig tegen maar ik kende haar nog niet persoonlijk. Je kon in groepsverband of individueel een sieraad maken. Iris begeleidt het hele proces, van ontwerp tot het maken van dit sieraad.

Ik koos voor groepsverband en zo kwam ik bij een groep gezellige dames die al jaren bezig waren met maken van sieraden en mij dus veel tips konden geven. In overleg besloot ik het armbandje om te smelten tot een staafje goud om daar vervolgens weer een hart van te maken. Een hart en een cirkel aan een armbandje. Het hart voor de liefde voor mijn zus en de cirkel voor het leven. Het was een enorme klus en precisiewerk. Gelukkig was Iris er als het een beetje te ingewikkeld werd.

Dank lieve “Camper queens” vriendinnen voor het cadeau en Iris voor al jouw hulp en goede ideeën. Zoals Iris al zei “Werken vanuit een gevoel, in een mooi proces naar een blijvend persoonlijk aandenken.”
Dus kijk eens op de site van http://memoiris.nl/ of http://www.goudsmederijvanslagmaat.nl/

Marlies