uitvaartverzorging arnhem velp apeldoorn

Wanneer je kind overlijdt door ziekte of onverwacht door bijvoorbeeld een ongeval staat de wereld even stil.

Intense emoties komen op zoals verdriet, verslagenheid, boosheid, onmacht, onbegrip en leegte. Je bent recht in je hart op je zwakste plek geraakt. Er worden vragen aan je gesteld waar je helemaal niet mee bezig hoort te zijn. De uitvaartplechtigheid van je kind vormgeven..

Juist omdat het zo’n onnatuurlijke en ingrijpende gebeurtenis is, is het belangrijk dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden. Wij adviseren je iemand binnen je familie- of vriendenkring om hulp te vragen bij het vormgeven van de uitvaartplechtigheid. Zij/hij ziet bepaalde zaken misschien net iets anders dan jij omdat je hoofd vol verdriet zit, je bent waarschijnlijk lamgeslagen. Als er vragen zijn die je liever nog niet direct wilt beslissen dan komen wij daar gewoon later op terug.

Een vraag zal wel direct beantwoord moeten worden, willen jullie een begrafenis of een crematie. Wil je je kind nog een keer zelf verzorgen? Welke kleding wil je dat je kind draagt? Vaak was voor je kind het haar en/of make-up erg belangrijk, misschien heeft u een foto voor ons te leen of doe je dit liever zelf. Om de uitvaartplechtigheid een persoonlijk invulling te geven kan men denken aan herinneringen aan je kind. Wat paste bij hem/haar; sport, hobby’s, sportauto’s, muziek, vrienden, familie, wat bracht vreugde in het leven van je kind.

Op een bij jullie passende manier afscheid nemen van je kind is van groot belang, omdat het verlies onderdeel gaat worden van je toekomst, het wordt een deel van je leven. Ons doel is om je te helpen in deze emotioneel zware periode en je zoveel mogelijk logistieke zaken uit handen te nemen. Neem beslissingen die goed voelen en durf je beslissingen over de plechtigheid zo nodig te wijzigen. Je kunt dit maar een keer doen.

afscheid tiener of jongvolwassene

There is no word for a parent
who loses a child.