uitvaartverzorging arnhem velp apeldoorn

 

Uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen doen er uiteraard alles aan om ervoor te zorgen dat de grotere groepen nabestaanden en belangstellenden veilig afscheid kunnen nemen. Zo nemen zij extra hygiënemaatregelen en brengen zij aanwijzingen in hun panden aan. Van uitvaartverzorgers wordt verwacht dat zij nabestaanden voorbereiden op de coronaregels van de uitvaartlocatie en tijdens en rond uitvaartplechtigheden hun verantwoordelijkheid nemen bij het handhaven daarvan.

Vanaf 28 april 2021 maximaal 100 personen bij een uitvaart. Exclusief de medewerkers van Kramer of van de begraafplaatsen of het crematorium.

Consumpties zijn toegestaan.

Wanneer het niet duidelijk is hoeveel mensen er naar de uitvaart of rouw- of condoleancebezoek komen geldt:

  • Uitvaarten binnen: maximaal 100 belangstellenden als de locatie het toelaat dat zij 1,5 meter afstand van elkaar bewaren, uitgezonderd leden uit hetzelfde huishouden (die kunnen wel naast elkaar zitten, staan en elkaar omhelzen).
    Uitvaarten buiten: maximaal 100 belangstellenden als de locatie het toelaat dat zij 1.5 meter van elkaar bewaren. Ook hier geldt de uitzondering voor leden uit hetzelfde huishouden.
  • Thuis niet meer dan 4 gasten ontvangen. Dat geldt ook in de tijd rond een uitvaart, bijvoorbeeld bij een thuisopbaring of een uitvaartplechtigheid in huis, en is primair een verantwoordelijkheid van de nabestaanden.
  • Tijdens de uitvaart: geen handen schudden en sociaal en fysiek contact tot een minimum beperken.
  • Mensen die ziekteverschijnselen vertonen, die kunnen duiden op coronabesmetting, worden geweerd.

    Condoleance

    Uitvaartcentra of andere locaties waar de uitvaartplechtigheid plaatsvindt zijn uitgezonderd van de sluiting van eet- en drinkgelegenheden. Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, is daarom een nazit met hapje en drankje mogelijk. Ook dan geldt, net als voor de plechtigheid, dat aanwezigen altijd 1,5 meter afstand moeten houden en een vaste zitplaats moeten hebben. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht bij verplaatsing. Op de zitplaats mag het mondkapje af.

Zodra nieuwe informatie beschikbaar komt, volgt er publicatie op onze website.

Laatste update: 14 mei 2021

Kijk voor meer info op: rijksoverheid.nl

Onze brancheorganisatie: BGNU