uitvaartverzorging arnhem velp apeldoorn

Uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen doen er uiteraard alles aan om ervoor te zorgen dat de grotere groepen nabestaanden en belangstellenden veilig afscheid kunnen nemen. Zo nemen zij extra hygiënemaatregelen en brengen zij aanwijzingen in hun panden aan. Van uitvaartverzorgers wordt verwacht dat zij nabestaanden voorbereiden op de coronaregels van de uitvaartlocatie en tijdens en rond uitvaartplechtigheden hun verantwoordelijkheid nemen bij het handhaven daarvan.

Per 18 november 2020 zijn de coronamaatregelen weer aangepast.

Vanaf woensdag 18 november maximaal 100 personen bij uitvaart. Consumpties mogen nog wel.

Wanneer het niet duidelijk is hoeveel mensen er naar de uitvaart of rouw- of condoleancebezoek komen geldt:

  • Uitvaarten binnen: maximaal 100 belangstellenden als de locatie het toelaat dat zij 1,5 meter afstand van elkaar bewaren, uitgezonderd leden uit hetzelfde huishouden (die kunnen wel naast elkaar zitten, staan en elkaar omhelzen).
    Uitvaarten buiten: maximaal 250 belangstellenden als de locatie het toelaat dat zij 1.5 meter van elkaar bewaren. Ook hier geldt de uitzondering voor leden uit hetzelfde huishouden.
  • Thuis niet meer dan 3 gasten ontvangen. Dat geldt ook in de tijd rond een uitvaart, bijvoorbeeld bij een thuisopbaring of een uitvaartplechtigheid in huis, en is primair een verantwoordelijkheid van de nabestaanden.
  • Tijdens de uitvaart: geen handen schudden en sociaal en fysiek contact tot een minimum beperken.
  • Mensen die ziekteverschijnselen vertonen, die kunnen duiden op coronabesmetting, worden geweerd.

 

Zodra nieuwe informatie beschikbaar komt, volgt er publicatie op onze website.

Laatste update: 18 november 2020

Kijk voor meer info op: rijksoverheid.nl

Onze brancheorganisatie: BGNU