uitvaartverzorging arnhem velp apeldoorn

 

Uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen doen er uiteraard alles aan om ervoor te zorgen dat de grotere groepen nabestaanden en belangstellenden veilig afscheid kunnen nemen. Zo nemen zij extra hygiënemaatregelen en brengen zij aanwijzingen in hun panden aan. Van uitvaartverzorgers wordt verwacht dat zij nabestaanden voorbereiden op de coronaregels van de uitvaartlocatie en tijdens en rond uitvaartplechtigheden hun verantwoordelijkheid nemen bij het handhaven daarvan.

Per 25 januari 2021 zijn de coronamaatregelen bij uitvaarten aangepast door het kabinet.

Maximaal 50 personen bij een uitvaart. Exclusief de medewerkers van Kramer of van de begraafplaatsen of het crematorium.
Consumpties mogen nog wel.

Wanneer het niet duidelijk is hoeveel mensen er naar de uitvaart of rouw- of condoleancebezoek komen geldt:

 • Uitvaarten binnen: maximaal 50 belangstellenden als de locatie het toelaat dat zij 1,5 meter afstand van elkaar bewaren, uitgezonderd leden uit hetzelfde huishouden (die kunnen wel naast elkaar zitten, staan en elkaar omhelzen).
  Uitvaarten buiten: maximaal 50 belangstellenden als de locatie het toelaat dat zij 1.5 meter van elkaar bewaren. Ook hier geldt de uitzondering voor leden uit hetzelfde huishouden.
 • Vanaf vandaag thuis niet meer dan 1 gast ontvangen. Dat geldt ook in de tijd rond een uitvaart, bijvoorbeeld bij een thuisopbaring of een uitvaartplechtigheid in huis, en is primair een verantwoordelijkheid van de nabestaanden.
 • Tijdens de uitvaart: geen handen schudden en sociaal en fysiek contact tot een minimum beperken.
 • Mensen die ziekteverschijnselen vertonen, die kunnen duiden op coronabesmetting, worden geweerd.

   

  Condoleance

  Uitvaartcentra of andere locaties waar de uitvaartplechtigheid plaatsvindt zijn uitgezonderd van de sluiting van eet- en drinkgelegenheden. Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, is daarom een nazit met hapje en drankje mogelijk. Ook dan geldt, net als voor de plechtigheid, dat aanwezigen altijd 1,5 meter afstand moeten houden en een vaste zitplaats moeten hebben. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht bij verplaatsing. Op de zitplaats mag het mondkapje af. 

  Als de condoleance plaatsvindt op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid geldt de maximale groepsgrootte van 30 personen voor samenkomsten binnen. Ook mag dan geen hapje en drankje worden geserveerd.

   

  Regels avondklok bij uitvaarten en condoleances
  In heel Nederland geldt een avondklok.

  Van zaterdag 23 januari tot woensdag 3 maart 2021 blijft u tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnen.
  Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.
  U mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is.
  Hieronder valt ook als u onderweg bent in verband met een uitvaart en dit kunt aantonen.
  Een condoleance valt hier niet onder!

Zodra nieuwe informatie beschikbaar komt, volgt er publicatie op onze website.

Laatste update: 21 januari 2021

Kijk voor meer info op: rijksoverheid.nl

Onze brancheorganisatie: BGNU