Rouw- en verliesverwerking verloopt bij ieder persoon anders, daar is geen draaiboek voor.

Landelijk Steunpunt Rouw

De emotionele dagen tussen het overlijden van een dierbare en de uiteindelijke uitvaart, besteden nabestaanden aan het optimaal organiseren van het afscheid en alle zaken die daar omheen hangen. Vaak dringt pas in de periode na de uitvaart de ware omvang van een ingrijpend verlies door en begint het ‘echte’ rouwen. Sommige mensen worden zó overspoeld door emoties, dat ze het gevoel krijgen er in te verdrinken. Gelukkig kunt u daarbij terugvallen op familie en vrienden of bijvoorbeeld een pastoraal werker. Maar u kunt voor hulp of advies óók altijd contact opnemen met het Rouwzorgloket van het Landelijk Steunpunt Rouw (LSR) in Amersfoort. Zij willen u zowel op emotioneel als op zakelijk gebied hulp bieden. Adres: Barchman Wuytierslaan 89 3819 AB  Amersfoort info@landelijksteunpuntrouw.nl – LSR bellen: (033) 461 68 96. (ma, di, do, vr van 9 – 12 uur)

Ná de uitvaart

Checklist voor ná de uitvaart

Om u ook te helpen na de uitvaart hebben we een checklist gemaakt.

Professional Organizer

Komt u liever in contact met een persoonlijke mediator, dan helpen wij u graag verder. Zoekt u iemand dichter bij u in de omgeving? Wij horen goede reacties over de diensten van Stephanie Krabbenborg. Zij is een Professional Organizer en kan u helpen met de administratie, boedelafwikkeling, afwikkeling van de nalatenschap maar ook met het uitzoeken van spullen en het herinrichten van het huis. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Aarzelt u dan niet contact met haar op te nemen Tel.: 06 17841008 of www.stephaniekrabbenborg.nl

Digitale Nazorg

Digitale Nazorg kan de computer, laptop, telefoon, tablet en zelfs navigatiesystemen van de overledene toegankelijk maken, vaak ook als deze beveiligd zijn door een onbekend wachtwoord of toestelcode. Hierdoor is het mogelijk om weer toegang te krijgen tot de bestanden die op deze apparatuur zijn opgeslagen.

Daarnaast kunnen zij beschadigde data herstellen. Cassettebandjes, tapes, foto’s dia’s en videobanden digitaliseren.
Kijk op de website: www.digitalenazorg.nl

Verlies van Baby

Stichting Phéron helpt door steun te bieden aan hen, die het verdriet moeten dragen van het verlies van een baby.

Als je ouder wordt van een kindje die niet mocht blijven, stort je wereld in. Na het afscheid blijven de ouders achter met lege handen en een ontroostbaar hart. Hoe nu verder? Voor onszelf, voor ons gezin? Hoe kunnen we het verlies en gemis dragen? Wie kan ons steunen? Wat als je samen even niet kunt praten of elkaar kunt begrijpen? De troostcoaches via Stichting Phéron zijn beschikbaar voor rouwende ouders en willen u graag helpen. Speciaal voor lotgenoten van Stichting Phéron biedt elke troostcoach op deze pagina geheel kosteloos een kennismaking, consult, workshop of een themabijeenkomst aan. Kun jij professionele steun gebruiken? En zou je dit vrijblijvend een eerste keer willen ervaren? Bekijk dan de profielen van onze troostcoaches en mail naar info@stichtingpheron.nl, wij brengen jullie in contact.

Handige Telefoonnummers:

Notaristelefoon: 0900 3469393
Landelijk Steunpunt Rouwbegeleiding:  033 4616896
Stichting Achter de Regenboog: 0900 233 41 41 (voor kinderen)
AZ-Woningontruiming: 055 8441234

Kijk voor meer adressen op onze pagina : links ter informatie